Комунальники скидали в озеро у Рівному неочищені стічні води

Комунальники скидали в озеро у Рівному неочищені стічні води

Укрінформ
Екологи з’ясували, що Рівнеоблводоканал скидав в озеро Басів Кут неочищену воду, що спричинило небезпечну екологічну ситуацію.

Комунальники підтвердили цей факт, виявлений екологами, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Державної екологічної інспекції Поліського округу у Фейсбуці.

«Згідно з інформацією, наданою Рівнеоблводоканалом, труба, з якої відбувся скид стічної води темно-коричневого кольору, дійсно знаходиться на балансі підприємства і призначена для спуску чистої води з резервуарів. Проте внаслідок виходу з ладу засувки частина промивочної води потрапила в Басівкутське озеро», - йдеться у повідомленні.

Водночас про таке забруднення комунальники не поінформували екоінспекцію, і вода, вміст отруйних речовин в якій значно перевищував допустимі норми, потрапляла в озеро. Лише після втручання екологів Рівнеоблводоканал підтвердив свою причетність до забруднення водойми.

Зараз Державна екологічна інспекція Поліського округу готує документи для з’ясування всіх обставин виникнення екологічно небезпечної ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, цієї весни у річці Устя, яка протікає через Рівне, екологи зафіксували перевищення вмісту амонійного та нітратного азоту.

Із міського фонду охорони природного довкілля було використано майже 1,5 млн грн для підтримання екологічного стану річки Устя та Басівкутського водосховища.

Читайте також: Студентка з Маріуполя виготовляє органічні добрива

Річка Устя – головна артерія Рівного. Її стан на сьогодні – незадовільний. Основні фактори забруднення - стоки зі зливових систем та неконтрольовані поверхнево-схилові стоки з водозбірної території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-