Студентка з Маріуполя виготовляє органічні добрива

Студентка з Маріуполя виготовляє органічні добрива

Укрінформ
На першу партію добрив з водоростей Азовського моря  винахідниця вже отримала замовлення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України».

Марія Шабанова разом із викладачами Приазовського державного технічного університету (ПДТУ) удосконалює технологічний процес, проводить дослідження в університетській лабораторії та збирає водорості на узбережжі Азовського моря.

 «Ми заготовляємо водорості, збираємо їх на узбережжі моря. Спочатку їх потрібно перебрати, посортувати за видами, потім висушити. Також ми зробили експеримент – отримали екстракт добрива з «живих» водоростей та сушених, потім у лабораторіях порівняли аналіз. Найближчим часом маємо вирішити, яку технологію для виробництва обрати – метод центрифугування або дегідрації (випарювання). За нашими підрахунками, для виготовлення 1 літра екстракту добрив потрібно 2 кг сухої сировини», - розповіла Марія.

Як зазначається у повідомленні, для виготовлення екодобрив «Mr.Seaweed»  студентці необхідні інвестиції – 50 тисяч доларів для облаштування лінії у промислових об’ємах.  Це кошти на сушильний апарат, закупівлю іншого обладнання.

Читайте також: Міжнародний форум соціального підприємництва відбудеться у Вінниці

Перші експерименти Марія починала у батьківській теплиці та на кухні вдома. Взимку отримала прототип свого продукту, який презентувала спочатку на фестивалі інноваційних проєктів у Маріуполі, а потім - у Києві, де  на фестивалі Sikorsky Challenge  «Україна і світ» отримала замовлення на партію органічних добрив.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-