У міськлікарні Львова відкрили нову сучасну реанімацію

У міськлікарні Львова відкрили нову сучасну реанімацію

Фото
Укрінформ
У 8-ій міській клінічній лікарні Львова, на місці актового залу, відкрили нове реанімаційне відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 30 ліжок вартістю 3 млн грн, де лікуватимуть хворих на коронавірус у разі третьої хвилі COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Зараз в місті ми маємо достатньо спокійну ситуацію з COVID-19... Але всяке може трапитись, тому ми поставили за мету до кінця року мати резерв орієнтовно на три тисячі ліжок. 8-ма лікарня в пік захворюваності може приймати до 420 пацієнтів з коронавірусом. Саме тому ми вирішили зробити окрему реанімацію для таких хворих. Ми витратили з міського бюджету 3 мільйони гривень, щоб переобладнати старий актовий зал в сучасне реанімаційне відділення», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами керівника 8-ї міської лікарні Василя Трунквальтера, у відділенні встановили апарати штучної вентиляції легень, які можуть вентилювати хворих, як в неінвазивному режимі, тобто з допоміжною подачею кисню, так і в інвазивному. Це означає, що апарат може повністю дихати за людину.

Читайте також: Екстрена медицина Сумщини отримала 15 нових спецавтомобілів

Як повідомлялося, за благодійні кошти та кошти з бюджету попередньо тут відкрили інші блоки. Зокрема, оновлене відділення анестезіології та окреме відділення для ковідних хворих у поліклініці, яка існує при лікарні. Зокрема, в приміщенні 1-го поверху кардіологічного корпусу цього року завершили ремонти й відкрили відділення комп’ютерної томографії. За кошти міського бюджету торік у лізинг закупили комп’ютерний томограф, вартістю 24 млн грн. Це 64-зрізовий томограф, фактично, на сьогодні один з кращих за потужністю в місті. А за кошти державного бюджету закупили ангіограф, тому триває капітальний ремонт приміщення під створення ангіографічної операційної у складі відділення невідкладної допомоги лікарні. Роботи фінансуються за рахунок державної субвенції (8 млн грн) та бюджету розвитку Львова. Також у лікарні триває капітальний ремонт приміщення під створення кабінету МРТ у складі відділення невідкладної допомоги. Роботи фінансуються з бюджету розвитку міста.

Загалом у лікарню цього року інвестують близько 100 млн грн з міського й державного бюджетів.

Фото: Роман Балук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-