Екозахист: у Новому Роздолі реконструюють дамбу хвостосховища

Екозахист: у Новому Роздолі реконструюють дамбу хвостосховища

Відео
Укрінформ
На території ДП «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка» в Новому Роздолі на Львівщині завершують капітальний ремонт західної дамби хвостосховища №1. Це дасть змогу запобігти надзвичайній ситуації із забруднення Дністра та прилеглих населених пунктів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Західна дамба хвостосховища №1 є найбільш проблемною і вимагає термінового відновлення, бо гідротехнічні споруди розташовані на близькій відстані до транскордонної річки Дністер. В результаті впровадження заходу проведемо ремонт західної дамби на довжині 350 м, у зв’язку з чим буде забезпечено безпечне зберігання відходів сірчаного виробництва, усунено небезпеку забруднення басейну річки Дністер та прилеглих населених пунктів, а також відновлено екологічну рівновагу в зоні діяльності ДП «РГХП «Сірка»», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

Читайте також: У Запоріжжі пройде V Міжнародний «Еко Форум»

Ремонт має відновити поперечний профіль західної дамби, щоб запобігти просочуванню вод зі хвостосховища через тіло дамби та раптового попадання відходів у навколишнє природне середовище. Захід спрямований на ліквідацію одного з основних джерел небезпеки потенційно небезпечного об’єкта, який при певних умовах може спричинити надзвичайну ситуацію техногенного характеру.

За даними Prozorro, на капітальний ремонт західної дамби хвостосховища №1 ДП РГХП "Сірка» спрямовано понад 1 млн 400 тис. грн. Кошти надали з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Фото з відкритих джерел

Відео: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-