У Львові до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів презентували фотопроєкт «Торба»

У Львові до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів презентували фотопроєкт «Торба»

Укрінформ
У межах екологічного фестивалю Zero Waste Fest, який відбудеться 3-4 липня у Львові, біля Ратуші організатори презентували фотопроєкт, який підготували до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ. 

«Коли ми готували програму фестивалю, ми думали як наповнити його простір, щоб не було негативної конотації. І я згадала про світлини львівських стріт-фотографів. Далі думали, де надрукувати фото. І окрім стендів їх можна побачити на торбах, пошитих із старих сорочок. У цьому нам допомогли дизайнерки бренду Черешнівська. Лекало для торби взяли із пакету однієї з мереж супермаркету, купили сорочки на секонді, пошили ці сумки, наклали фото і вийшов такий двоюрідний брат поліетиленовому пакету. Ми ці торби будемо продавати на фестивалі в режимі тихого аукціону», — повідомила авторка ідеї та кураторка виставки «Торба», організаторка фестивалю Zero Waste Fest 2021 Дара Бурко.

На фестивалі можна буде оглянути десять світлин від фотографів Михайла Кулика, Тараса Бичка, Назара Коровая, Яни Сідаш, Володимира Возного, Ярослава Жарковського.

«У такій фотографії складно бути готовим до відповідного моменту. Я працюю у жанрі документальної фотографії і зі мною завжди фотоапарат. Працюючи над цим проєктом, мене цікавили сценки з міського життя. Коли до мене звернулись організатори і кураторка виставки, ці фотографії набули іншого сенсу. Після такого проекту фотографія починає жити іншим життям», — поділився думками фотограф Тарас Бичко.

День відмови від поліетиленових пакетів у світі відзначають 3 липня. За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. А середній час життя пакета — 15 хвилин.

Як повідомляв Укрінформ, 3-4 липня на FESTrepublic у Львові відбудеться масштабний екологічний фестиваль Zero Waste Fest 2021. У програмі фестивалю - ярмарок з 40 екобрендів, гаражний розпродаж від відомих львів'ян, майстер-класи, дискусії на тему свідомого споживання та поводження з відходами. 

Фото з відкритих джерел та https://m.facebook.com/zerowastelviv/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-