Львів готується до найбільшого екологічного фестивалю 2021 року

Львів готується до найбільшого екологічного фестивалю 2021 року

Укрінформ
У Львові 3-4 липня відбудеться щорічний Zero Waste Fest, гості якого зможуть відвідати ярмарок з 40 екобрендами, гаражний розпродаж від відомих львів'ян та майстер-класи.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ. 

«Ми тішимось, що можемо нарешті запросити всіх-всіх на живу зустріч на нашій найулюбленішій події Zero Waste Fest 2021. Цього року ми вперше розширили програму до двох днів та переїхали у більше приміщення — 10-й корпус на !FESTrepublic. І це саме той вікенд, який треба провести у Львові, повірте. Тож запрошуємо прийти та познайомитись з рухом «нуль відходів», дізнатись про різноманітні практики і вже сьогодні переходити на свідоме споживання без продукування зайвого сміття», – розповіла організаторка фестивалю, виконавча директорка громадської організації Zero Waste Lviv Ірина Миронова.

Фестиваль розпочнеться 3 липня, в Міжнародний день відмови від пластикових пакетів, тому ця тема буде ключовою на Zero Waste Fest 2021. Так, організатори планують експонувати екологічну фотовиставку «Торба» про феномен пластикового пакета в нашому повсякденному житті.

Упродовж двох днів у «просторі спілкування» гості фестивалю зможуть отримати поради від фахівців про практики свідомого споживання і життя без відходів, а також взяти участь в обговореннях та дискусіях. Зокрема, своїм досвідом поділиться спеціальна гостя – авторка книги «104 дні без поліетилену», журналістка Маріанна Бойко.

Читайте також: На Хмельниччині відбудеться етнофестиваль «Болохівські гостини»

В ярмарковій зоні фестивалю кожен зможе підібрати собі торби і торбинки, посуд, декор, натуральну косметику, одяг тощо з близько пів сотні zero waste брендів. Під час фестивалю гості також зможуть дати нове життя старим речам – взяти участь у гаражному розпродажі, віддати одяг тим, хто потребує, навчитися робити торби чи килимки зі старих футболок на одному з 15 майстер-класів.

За словами організаторки фестивалю Дари Бурко, в час, коли стан довкілля стосується кожного, дуже приємно, що рівень свідомості зростає, і до фестивалю приєднуються публічні люди та митці. Поруч з лекторієм свої роботи експонуватимуть українські фотографи, які документують засилля пластикових пакетів у нашому повсякденні.

Окрім виставки, у програмі – покази фільмів, екскурсії, зустрічі з дизайнерами про sustainable fashion та кава для екопідприємців.

Zero Waste Fest 2021 буде простором і для дітей. Малечу очікує спеціальна дитяча програма, у якій передбачені майстер-класи, фільми, ігри, а також дитячий гаражний розпродаж упродовж обох днів.

Читайте також: На Хортиці проведуть масштабний музичний фестиваль ZOUND

До того ж, на фестивалі можна буде здати вторсировину (папір, пластик і метал) на перероблення; батарейки й ртутовмісні лампи – на утилізацію.

Вхід на фестиваль буде платним: 40 гривень. Для пенсіонерів, ветеранів АТО, вагітних, дітей до 12 років та іменинників – вхід вільний. Гості зможуть пройти особливий фестивальний квест та взяти участь у розіграші подарунків.

Цей проєкт виконується в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснює Міжнародний фонд «Відродження» за фінансової підтримки Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-