В Україні до 2100 року може зникнути 97% природного ареалу білки

В Україні до 2100 року може зникнути 97% природного ареалу білки

Дослідження
Укрінформ
Згідно з результатами дослідження українських вчених, за 80 років в Україні може зникнути 97% природного ареалу білки. Причина - зміна клімату.

Про це йдеться в дослідженні, яке опублікувала "Українська природоохоронна група", передає Укрінформ. 

«Методом математичного моделювання українські вчені визначили, що вивірка (білка) звичайна може втратити від 49% до 97% свого ареалу в Україні внаслідок довготривалої зміни клімату»,  - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що  навіть за найкращого сценарію зміни клімату, білка втратить половину своєї природної території проживання в Україні. За найбільш негативного сценарію  - потепління на 2° й більше - в XXI столітті залишиться тільки 3% природного ареалу білок. 

Читайте також: На Закарпатті жінка розпродає свій квітник, щоб зібрати кошти онкохворим дітям

Згідно з дослідженням, у лісах, де мешкають білки, з кожним роком підвищується температура, через це зменшується кількість кормових ресурсів. Таким чином, тварини не зможуть вижити в нових екосистемах, оскільки звикли до холодного клімату. Від первинного, притаманного видові ареалу можуть залишитись лише острівці в межах гірських територій України. Передбачається також, що в наших широтах білки будуть повністю залежати від людини. Вони зможуть вижити в міських парках, скверах тощо.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-