На Закарпатті жінка розпродає свій квітник, щоб зібрати кошти онкохворим дітям

На Закарпатті жінка розпродає свій квітник, щоб зібрати кошти онкохворим дітям

Фото
Укрінформ
Мукачівка Наталя Васько розпродає іриси та інші квіти зі свого квітника, щоб зібрати кошти для онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні, а також безкоштовно віддає рослини на озеленення прибудинкових територій та шкіл.

Про це Наталя Васько розповіла в коментарі кореспондентові Укрінформу.

Свою акцію пані Наталя розпочала в кінці травня, каже, за цей час, продаючи квіти, переважно, іриси з власної колекції, вдалося зібрати перші 10 тисяч гривень.

“Ці кошти передаємо на потреби онкогематологічного відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні, у них є потреба у багатьох базових речах — там, наприклад, немає подушок для мам, які перебувають у лікарні разом зі своїми хворими дітками. Загалом потрібно назбирати суму в чотири рази більшу — мова йде про 40 тисяч гривень, тому я продовжую розпродавати свої іриси з колекції та інші квіти з саду,” - каже Наталя Іванівна.

Найбільше люди купували ірисів на зріз у період останніх дзвоників у школах, замовляли кореневища також "Новою поштою", до жінки приходили сусіди та містяни, навіть парафіяни з церкви, куди ходить пані Наталя. Багато хто навіть не брав квітів, просто переказували кошти на картку чи передавав особисто, каже вона.

“Зараз у липні — найкращий час для того, аби висаджувати іриси в садах та на клумбах. Тому я продовжую акцію, квітів у мене іще багато,” - каже жінка.

Наталя Васько говорить, що ця її приватна ініціатива має й іншу мету: озеленити місто та зробити його квітучим. Жінка каже, що таким чином Мукачево здобуло б славу як місто не тільки сакур, а й ірисів.

Читайте також: На Закарпатті колишній військовий виготовляє шкіру рослинного дублення

“Усі садівники знають, що є сотні сортів ірисів, є навіть такі, з якими виграють міжнародні конкурси, а що головне — це невибагливі квіти, які майже не потребують догляду, це б суттєво економило місту на озелененні. І Мукачево могло б мати славу міста ірисів, це б приваблювало до нас тисячі туристів,” - акцентує Наталя Васько.

Відтак, мукачівка запрошує закарпатців і жителів інших областей долучатися до своєї ірисової акції — допомагати дітям та робити цей світ красивішим.

“Ви робите добровільну пожертву скільки можете або хочете, а я даю вам кореневища ірисів стільки, скільки вам треба,” - каже Наталія Васько.

Жінка також наголошує, що для озеленення шкіл, училищ, дитсадків, соціальних закладів згодна віддавати квіти безкоштовно.

Фото з Фейсбуку Наталії Васько

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-