У Львові збудують сучасний Центр матері і дитини

У Львові збудують сучасний Центр матері і дитини

Укрінформ
У Львові за два роки планують збудувати сучасний Центр матері і дитини. Інвестором хоче стати успішний в Україні та США підприємець, українець за походженням, який виділить на проєкт 4 млн доларів.

Як передає Укрінформ, сьогодні, 22 квітня Львівська міська рада дала дозвіл на виготовлення документації із землеустрою ділянки, про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Зазначено, що йдеться про земельну ділянку, площею 9,2965 га, на вул. І. Миколайчука, 9. Адже цей медичний заклад мають збудувати поряд з лікарнею швидкої медичної допомоги.

«Інвестор має мрію – збудувати найсучасніший неонатологічний центр нового зразка. Тут будуть ті послуги, яких раніше не було і немає в наших дитячих лікарнях. Це буде зовсім інша діагностика і зовсім інше лікування діток і матерів. Це і дитяча кардіохірургія, і неонатологія, і дитяча реанімація, і антинатальна, тобто внутрішньоутробна хірургія, і сучасне пологове відділення, і дитячий стаціонар. Тобто і народження, і виходжування дітей, і різні хірургічні втручання – все буде в одній будівлі. Це надзвичайно важливо», - зазначив керівник лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Читайте також: У госпіталі на Рівненщині випечуть 1000 пасок для бійців на сході України

З його слів, загальна площа майбутнього центру – близько 5 тис. кв.м. Він матиме 130 стаціонарних ліжок. Після надання земельної ділянки, розпочнуть проєктні роботи. Лікувальний заклад збудують за два роки. Він буде у комунальній власності міста.

«Вони готові збудувати і подарувати, а давати гроші – ні. Вони самі запроєктують, збудують і урочисто подарують медичний заклад у пам'ять про родину, яка має коріння зі Львівщини. Ми маємо можливість цей жест прийняти. Вони інших варіантів не розглядають. Важливо піти на цей крок», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Садовий додав, що в інших країнах є набагато простіші правила для інвесторів і він налаштований звернутись до Верховної Ради України, щоб наше законодавство передбачало такі можливості, коли благодійник готовий збудувати і передати об`єкт.

Як повідомляли ЗМІ, інвестором нової лікарні є американець, засновник і СЕО компанії «Віннер Груп Україна» Іван Гинянський. Він готовий вкласти 4 млн доларів США особистих коштів, щоби профінансувати проєкт. Батьки пана Гинянського – вихідці із Західної України, які у 30-х роках змушені були емігрувати до США.

Фото з відкритих джерел та city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-