Уряд планує допомогу органічним виробникам – Висоцький

Уряд планує допомогу органічним виробникам – Висоцький

Укрінформ
Кабінет Міністрів України планує запровадити новий напрямок державної підтримки агровиробників - органічного виробництва. Заплановано надавати допомогу у розмірі 5 тис. грн на один гектар із розрахунку до 20 га.

Про це розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час онлайн наради з агроасоціаціями, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До програм держпідтримки додано напрямок органічного виробництва. Наразі сума становить 50 млн грн. Ми говоримо про те, щоб підтримати на одиницю гектара 5 тис. грн, але не більше 20 гектарів», - додав Висоцький.

Він уточнив, що перш за все мова йде про сімейні фермерські господарства, а згідно із законодавством, максимальний розмір сімейного фермерського господарства становить 20 га.

«Ціль - максимально розширювати площі органічної продукції в Україні», - підкреслив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів у державному бюджеті на 2021 рік передбачив 4,7 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу – на 700 млн більше, ніж у 2020-му.

Уряд передбачив надання державної допомоги за програмами: здешевлення придбання сільськогосподарської техніки та обладнання; здешевлення кредитів; розвиток фермерських господарств; розвиток тваринництва; розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства; продовження підтримки за рахунок програми 5-7-9% (близько 60% кредитів у межах програми); підтримка та розвиток приватних меліоративних систем, а також надання державних грантів для розвитку державних меліоративних систем.

Читайте також: Уряд посилив вимоги до безпечності дитячих іграшок

Очікується, що за цими програмами допомогу отримають близько 9 тис. аграрних підприємств.

Також уряд планує додати 6 нових напрямів державної підтримки аграріям на 2021 рік. Зокрема, страхування сільгосппродукції та компенсація втрат посівів внаслідок форсмажорних погодних умов.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-