У Маріуполі презентували концепцію розвитку пляжних зон міста

У Маріуполі презентували концепцію розвитку пляжних зон міста

Укрінформ
У Маріуполі французькі експерти презентували пропозиції щодо модернізації міських пляжів та комплексного туристичного розвитку приморського міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Маріупольській міській раді.

Зазначено, що з робочим візитом до Маріуполя приїхала французька делегація на чолі з президентом компанії «Beten Ingenierie» Жаном Рошом, яка провела зустріч з міським головою Вадимом Бойченком та презентувала свої пропозиції.

Згідно з концепцією французів, кожен міський пляж повинен отримати свою особливість. За словами представника компанії Beten Ingenierie Жана-Батіста Фаріона, Центральний пляж може стати повноцінною міською набережною, Піщанка - зоною біля природного заповідника «Меотида», а Лівобережний - місцем сімейного відпочинку з унікальною флорою і фауною.

«На Лівобережному пляжі є природна лагуна. Ми пропонуємо облаштувати пункт спостереження за птахами. Важливо мінімізувати штучні втручання та все облаштування вписати в унікальне природне середовище», - зазначив Фаріон.

Також для комплексного туристичного розвитку французька сторона запропонувала налагодити зв'язок із заповідниками та природними зонами, які знаходяться за межами Маріуполя.

Читайте також: Мінцифри цьогоріч почне запускати модернізовані ЦНАПи - Центри Дія

Крім того, в ініціативі французів прописана можливість облаштування берегів річок. При цьому, з одного боку берега рекомендується зробити зону для відпочинку, а з іншого - залишити незайману територію для розвитку флори і фауни.

Крім того, під час презентації було наголошено на важливості організації оглядових майданчиків з видами місто. Їх також пропонується пов'язати між собою велосипедними та пішими маршрутами. Як приклад, Фаріон навів французьке місто Нант, де художниками з усього світу було розроблено понад 20 панорамних майданчиків.

«Море - наша географічна перевага. Маріуполь може стати туристичним центром... Завдяки системній та комплексній роботі з нашими французькими партнерами ми зможемо кардинально змінити наші пляжі та зробити їх європейськими», - заявив Бойченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-