На Тернопільщині налагодили збір відпрацьованих приладів зі ртуттю

На Тернопільщині налагодили збір відпрацьованих приладів зі ртуттю

Укрінформ
Утилізацію небезпечних відходів І класу небезпеки налагодили у райцентр Чортків, що в Тернопільській області.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби міської ради

«Люмінесцентні лампи, ртутні термометри та інші ртутовмісні прилади, зібрані мешканцями Чортківської громади, відправили на утилізацію в спеціалізоване підприємство «Екоцентр плюс», що у Кропивницькому. Загалом, упродовж року зібрали майже 700 люмінесцентних ламп, близько сотні ртутних термометрів та інших приладів із ртуттю», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що проєкт збору небезпечних відходів у громаді розпочався два роки тому.

У місті визначили дві локації, де городяни можуть приносити та поміщати у спеціальні контейнери використані лампи із вмістом ртуті.

Читайте також: «Світло без ртуті»: у Тернополі триває модернізація вуличного освітлення

Як повідомляло агентство, перший в Україні завод з переробки використаних люмінесцентних ламп і ртутних термометрів запрацював у Львові. Підприємство обладнано за співфінансування з ЄС, при цьому місто вклало у проєкт 11% від загальної вартості у 1,3 млн євро.

Таким чином, раніше штучно заблокована і зарегульована проблема поводження з небезпечними відходами, яка існувала в Україні, поступово вирішується. Кабінет Міністрів та Міністерство екології розблокували законсервовану і неконкурентну ситуацію, яка склалася в державі. У тих, чиє обладнання не відповідає європейським стандартам, ліцензії анулюються. Так впорядковується ринок переробки небезпечних відходів і створюється конкурентне середовище.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-