«Світло без ртуті»: у Тернополі триває модернізація вуличного освітлення

«Світло без ртуті»: у Тернополі триває модернізація вуличного освітлення

Укрінформ
У Тернополі триває модернізація вуличного освітлення в рамках проєкту «Світло без ртуті», яким передбачено заміну ртутних ламп на LED-освітлення.

Про це на своїй офіційній сторінці написав міський голова Тернополя Сергій Надал, передає Укрінформ.

«На 50-ти вулицях Тернополя старі світильники з ртутними лампочками буде замінено на сучасне економне LED-освітлення. Таке оновлення стало можливим завдяки спільному проєкту «Світло без ртуті», який міська рада розробила разом з Північною екологічною фінансовою корпорацією - Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO», - пише Надал.

Він також додає, що оновити освітлення в обласному центрі планують до середини 2021 року.

Окрім цього, у місті будуть встановлені нові електроопори та сучасні шафи управління системою освітлення, що також дозволить зменшити споживання електроенергії. Загалом на вулицях Тернополя планується оновити понад 1700 світлових точок.

Розглядається можливість виконання також додаткових робіт на двох десятках вулиць, а це – ще 900 нових LED- світильників вітчизняного виробництва.

Як повідомляло агентство, проєкт реконструкції системи зовнішнього освітлення Тернополя «Світло без ртуті»» започатковано у жовтні минулого року.

Читайте також: Держекоінспекція братиме участь в екологізації агропромислового комплексу

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) – міжнародна фінансова організація, заснована у 1990 році урядами країн Північної Європи – Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії та Швеції. Мета НЕФКО – створювати позитивний екологічний вплив, в якому зацікавлені Північні країни.

НЕФКО робить це шляхом підтримки інвестицій у зелене зростання та пом’якшення кліматичних змін у глобальному масштабі.

Серед успішних проєктів НЕФКО в Україні – відновлення 5-ти котельних, що постачають тепло для лікарні, поліклініки, дитячого садка і школи у Східній Україні, підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів Івано-Франківська вартістю майже 4 млн євро.

Також компанія, вклавши понад 10 млн євро, реалізувала заходи з енергозбереження 9 шкіл та дитячих садочків Львова, енергоощадне виробництво водоемульсійних фарб в Одесі.

Фото з відкритих джерел та nadal.te.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-