Центр культурних досліджень презентував «Гастроспадщину України»

Центр культурних досліджень презентував «Гастроспадщину України»

Укрінформ
Український центр культурних досліджень (УЦКД) презентував проєкт "Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв".

Як передає кореспондент Укрінформу, представники центру представили гастрономічну мапу України, сайт із рецептами, традиціями, обрядами та анонсували видання енциклопедії "Гастрономічна спадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв".

"Мета проєкту – відкрити світу надзвичайно багату та різноманітну кулінарну історію України, познайомити іноземних туристів із унікальними рецептурами приготування традиційних національних страв у різних регіонах країни", - розповіла очільниця УЦКД Ірина Френкель.

Вона також зазначила, що незабаром на сайті з’явиться рубрика "дипломатична кухня". За її словами, там можна буде ознайомитися з кулінарними традиціями різних етнічних груп, які проживають на території України.

Читайте також: На Закарпатті кондитерка розробила пісне меню солодощів

"Гастроспадщина України" – це ексклюзивний туристичний продукт, який сприятиме залученню іноземних туристів в Україну.

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року Український центр культурних досліджень розпочав роботу над проєктом "Гастроспадщина України". Він складається з трьох продуктів. Зокрема, вебресурсу, гастрономічної мапи та гастроенциклопедії, в яких представлені історичні гастрономічні маршрути, рецепти страв відомих особистостей України, локальні гастрофестивалі, унікальні архітектурні об’єкти, історичні пам’ятки, інфраструктурні об’єкти та готельно-ресторанні комплекси.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-