На Закарпатті кондитерка розробила пісне меню солодощів

На Закарпатті кондитерка розробила пісне меню солодощів

Фото
Укрінформ
Кондитерка з Перечина розробила пісне меню солодощів і пропонує власні рецепти для тих, хто дотримується християнської традиції.

Рецептами улюблених смаколиків Галина Репарюк - знавчиня давніх закарпатських страв, поділилася з читачами Укрінформу, передає кореспондент агенції.

“Позиції пісних пирогів та мафінів ми вводимо в меню нашої кондитерської щоразу з постом, тобто чотири рази на рік. Адже люди, котрі дотримуються посту, все одно хочуть чогось солоденького. А традиційні рецепти дозволяють задовольнити смаки споживачів і не порушити приписи християнського посту”, - розповідає кондитерка.

Репарюк переконана, що з сучасним розмаїттям кондитерських продуктів можна приготувати вишукані смаколики.

“Якось робили навіть пісний торт, вийшло солодко і смачно, але більше такого не повторювали. По-перше, багато продуктів залишається невикористаними, а по-друге, я вважаю, якщо вже почав постити — то нічого їсти торти”, - жартує пані Галина.

Відтак, вона під час посту пече яблучний пиріг на томатному соку та мафіни із замороженими ягодами.

“Пробували також вводити в меню шоколадні тістечка, горіхові — але з рослинними замінниками основних інгредієнтів вони надто швидко тверднуть та втрачають смак, тому ми від цієї практики відмовилися. Натомість яблучний пиріг та мафіни стали улюбленими позиціями і добре розходяться в цей час, люди спеціально замовляють їх,” - каже кондитерка.

Читайте також: На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон»

З її слів, приготувати такі пісні смаколики на своїй кухні зможе кожна господиня.

Для того, аби спекти пісний пиріг з яблуками знадобиться борошно (600 г), цукор (200 г), томатний сік (220 г) та олія (150 г).

“Це все треба вимісити та розділити на чотири частини і спекти. Для начинки потрібно 2 кг яблук — почистити та потерти, додати 45 г манної крупи, 100 г цукру, ваніль та корицю. Суміш треба потушити та потім перемастити нею спечені коржі. А зверху пиріг можна полити пісною глазур'ю. Її легко приготувати з какао, цукру, води та олії. Усі інгредієнти треба перемішати, прокип’ятити й гарячими вилити на верхній корж”, - розповідає Репарюк.

Якщо забажаєте приготувати пісні мафіни з ягодами, то вам треба приготувати тісто та розморозити малину та яфини (чорниця на закарпатському діалекті — ред.)

“У міксер наливаємо апельсиновий сік, цукор та олію, збиваємо, потім додаємо борошно, сіль та гашену оцтом соду і трохи води, знову змішуємо. Тісто готове. Далі у форми кладемо по дві ягоди малини, чайну ложку яфини, заливаємо форми тістом і зверху прикрашаємо мигдальними пластівцями. Випікати мафіни 25 хв при температурі 160 градусів”, - каже Репарюк.

Вона додала, що ці тістечка можна вживати також людям, котрі дотримуються певних дієтичних обмежень.

Фото: Тетяна Когутич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-