На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон»

На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон»

Фото
Укрінформ
У селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий "мініхамон" та бастурму з курки.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів власник зеленої садиби "Дім мандрівника", експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.

"Ми виготовляємо кафтові "мініхамон індичий по-бакотськи" та "бастурму курячу ". Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель", - зазначив Толстіхін.

Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі впродовж 1-2 діб, потім на кілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують 2 тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.

Читайте також: У Вінниці виробляють дієтичні макарони

Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.

У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили. Крім того, планують виготовляти і крафтові напої.

Усі продукти можна купити в садибі, а також замовити для доставки.

Фото: Сергій Толстіхін

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-