Сікорський: ЄС не може заплющувати очі на обхід санкцій проти Росії

Сікорський: ЄС не може заплющувати очі на обхід санкцій проти Росії

Укрінформ
Євросоюз не може закривати очі на обхід європейськими компаніями санкцій проти Росії.

Про це на у вівторок у Варшаві спільній пресконференції із спецпосланником ЄС з питань виконання санкцій у зв'язку зі збройною агресією РФ проти України Девідом О'Салліваном заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ з посиланням на TVN24.

Сікорський зазначив, що із спецпосланником ЄС було обговорено тенденції щодо обходу санкцій, а також роботу над наступними пакетами санкцій, «які охоплять нових людей і нові товари, але також покращать їх застосування».

Він наголосив, що немає згоди на те, «щоб європейські компанії брали участь у підтримці російської економіки та оборонної промисловості», оскільки це дає можливість Росії продовжувати вести війну.

Відтак глава МЗС Польщі звернувся до польських підприємців з проханням переконатися, що продукція, яку вони замовляють, не надходить із країн, які перебувають під санкціями.

«У мене є меседж, перш за все, нашим польським підприємствам: обхід європейських санкцій є злочином», - наголосив очільник польської дипломатії.

Він зазначив, що це також стосується продуктів, які в мирний час можуть здаватися не пов’язаними з оборонною промисловістю, як сканери чи мікросхеми.

«Подумайте, будь ласка, перевірте, ми надаємо інформацію в МЗС, на митницях, Податковій адміністрації, щоб не наражати себе і свої компанії на дуже серйозні наслідки», - наголосив глава МЗС РП.

Він зауважив, що комплексний законопроєкт про санкції у зв’язку з російською агресією буде прийнято у Польщі до кінця року.

Тим часом О'Салліван підкреслив, що зараз переговори концентруються навколо 14-го пакету санкцій ЄС проти Росії, який має бути прийнятий найближчим часом. Він підкреслив, що ці санкції мають на меті перекрити доступ росіян до технологій і доходів, які дозволяють їм продовжувати агресію проти України. Крім того, він зазначив, що кожні наступні пакети санкцій ускладнюють їх обхід. Він високо оцінив співпрацю з Польщею в ухваленні та реалізації нових санкцій.

Читайте також: Росія почала використовувати криптовалюту для торгівлі з Китаєм - Bloomberg

Як повідомляло агентство, Рада Європейського Союзу у закордонних справах у понеділок, 27 травня, запровадила новий режим санкцій за серйозні порушення прав людини в Росії.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-