Зеленський: Під російським ударом можуть опинитися насамперед балтійські країни

Зеленський: Під російським ударом можуть опинитися насамперед балтійські країни

Укрінформ
Під російським ударом можуть опинитися насамперед країни Балтії - Естонія, Литва, Латвія.

На цих країнах можна перевірити реакцію НАТО на вторгнення чи незаконний перетин кордону з боку Росії. Про це в інтерв’ю журналістам з Казахстану, Киргизстану та Узбекистану, як повідомляє казахське інтернет-медіа «Власть», розповів Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Розмова відбулася на знищеному поліграфічному комплексі Харкова.

«Ми вважаємо, що під ударом насамперед балтійські країни - Естонія, Литва, Латвія, і ми про це говорили всім нашим партнерам. На цих країнах можна спробувати перевірити реакцію НАТО на вторгнення чи незаконний перетин кордону цих країн з боку Росії», - cказав Зеленський.

Він нагадав, що кілька днів тому росіяни спробували відсувати буї на річці Нарва на кордоні з Естонією.

«Реакції (на цей інцидент - ред.) жодної не було, відповідно, тому що країни НАТО дуже обережні. А Росії це й треба - показати силу. Ми отримуємо інформацію про те, що серед їхніх пріоритетів балтійські країни, Молдова, Казахстан - це найближчі цілі Російської Федерації», - розповів глава Української держави.

Він також заявив, що все, що росіяни роблять та кажуть, є брехнею. «Наприклад, кажуть, що ми «дружимо з Казахстаном, Узбекистаном, це наші брати», - це все брехня. Повірте, що це відбудеться за одну секунду: спочатку окупація чогось, особливо там, де є росіяни, де є за що зачепитися. Я не до того, що мають бути гоніння на ті чи інші меншини чи спільноти, які є на території ваших країн. Але все закінчиться тим, що їм потрібна причина. Потім окупація якогось району. Скажуть, що ми просто заспокоюємо, ми просто допомагаємо, а кінець зрозумілий. Якщо ваші люди, ви, чинитимете опір стати частиною Росії, на вас неминуче чекає повномасштабне вторгнення, і, звичайно ж, чекають смерті і війна», - підсумував Зеленський.

Читайте також: Країни Балтії, Польща, Фінляндія і Норвегія домовилися створити «стіну з дронів» на кордоні

Як повідомляв Укрінформ, учора, 24 травня, Президент України Володимир Зеленський побував на місці зруйнованого російськими ракетами поліграфічного комплексу в Харкові.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-