Країни Балтії, Польща, Фінляндія і Норвегія домовилися створити «стіну з дронів» на кордоні

Країни Балтії, Польща, Фінляндія і Норвегія домовилися створити «стіну з дронів» на кордоні

Укрінформ
Низка країн Балтійського регіону домовилися створити «стіну з дронів», яка дозволить захищати зовнішні кордони країн за допомогою безпілотників.

Про це сказала міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте після зустрічі з колегами з країн Балтії, Польщі, Фінляндії та Норвегії у п'ятницю у Латвії, передає Укрінформ з посиланням на LRT.

«Це абсолютно нова річ – «стіна з дронів» від Норвегії до Польщі, метою якої буде захист нашого кордону за допомогою дронів та інших технологій. Не лише за допомогою фізичної інфраструктури, систем спостереження, але і з використанням дронів та інших технологій, які б дозволили нам захищатися також від провокацій з боку недружніх країн та запобігати контрабанді», - сказала Білотайте.

За її словами, Литва вже планує посилити охорону кордону за допомогою безпілотників – у Службі охорони держкордону Литви створено підрозділ БПЛА, ведуться закупівлі додаткових безпілотників та антидронових систем.

Читайте також: Росія хоче залякати вільний світ, аби відвернути від допомоги Україні - прем'єрка Естонії

Міністерка не стала робити припущень, коли ця ідея буде реалізована. За її словами, «стіну з дронів» можна створити за рахунок коштів Євросоюзу.

Як додала Білотайте, на зустрічі також було досягнуто домовленостей про організацію в державах регіону спільних навчань з евакуації.

Читайте також: Польща та Греція пропонують створити «залізний купол» над Європою

Як повідомляв Укрінформ, раніше видання The Washington Post писало, що безпілотники змінюють війну в Україні так само, як танки під час Першої світової.

Фото ілюстративне з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-