Росія може загрожувати супутникам США на низькій орбіті - Пентагон

Росія може загрожувати супутникам США на низькій орбіті - Пентагон

Укрінформ
Міноборони США висловило занепокоєння у зв’язку із запуском РФ на низьку навколоземну орбіту супутника, який за параметрами виглядає як протисупутникова зброя.

Про це сказав речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія запустила 16 травня супутник на низьку навколоземну орбіту, який, за нашими оцінками, є ймовірно протисупутниковою зброєю, здатною атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті», - заявив представник Пентагону.

За його словами, оцінки характеристик нового апарата вказують на подібність до інших протисупутників, запущених росіянами у 2019-му і 2022 роках.

Генерал підкреслив, що Росія розгорнула свою зброю на тій самій орбіті, де перебувають супутники, що належать уряду США.

Читайте також: США передали Росії меседж щодо її протисупутникової програми - Держдеп

«Очевидно, ми продовжимо відстежувати це», - запевнив Райдер.

Він також наголосив, що Америка залишає за собою право захищати себе та космічний простір, а також забезпечувати безперебійну підтримку об’єднаних сил.

«Ми надалі будемо врівноважувати потребу захищати наші інтереси в космосі з нашим бажанням зберегти стабільне та стійке космічне середовище», - резюмував представник оборонного відомства США.

Читайте також: Російська ядерна протисупутникова зброя потребуватиме твердої відповіді США, а не істерії

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН відхилила проєкт резолюції про нерозповсюдження зброї в космічному просторі, висунутий Росією, яка у квітні заветувала подібний документ, підтриманий переважною більшістю.

При цьому представник США при ООН звинуватив Росію в лицемірстві, зазначивши, що Кремль «намагається відвернути увагу світової спільноти від розробки нового супутника з ядерним зарядом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-