США передали Росії меседж щодо її протисупутникової програми - Держдеп

США передали Росії меседж щодо її протисупутникової програми - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США офіційно підтвердив, що мав дипломатичні контакти з російською стороною та передав Москві меседж щодо протисупутникової програми РФ, про яку стало відомо останнім часом.

З відповідною заявою виступив у понеділок у Вашингтоні речник Держдепу Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми мали дипломатичні контакти з Росією, щоби чітко висловити нашу стурбованість щодо їхнього прагнення створити протисупутниковий потенціал», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що Сполучені Штати «мають можливості передавати меседжі» в Росію.

Крім того, за його словами, американська сторона обговорила це питання із союзниками й партнерами, а також іншими країнами по всьому світу.

Водночас, Міллер не розкрив деталей переговорів, пославшись на закритий характер дипломатичної взаємодії. Він зазначив, що існують обмежені можливості щодо розкриття секретної інформації.

Читайте також: Для збору доказів воєнних злочинів Росії важлива участь неурядових організацій - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Білий дім офіційно визнав, що національній безпеці Сполучених Штатів загрожує протисупутникова програма, яку розробляє Росія. В адміністрації США запевнили, що уважно стежать за діяльністю росіян і сприймають ситуацію дуже серйозно.

Пізніше президент США Джо Байден заявив, що протисупутникова програма РФ не несе ядерної загрози для Америки та інших країн, а американська розвідка не має жодних підтверджень, що Кремль ухвалив рішення про розгортання цієї системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-