Білий дім: Загроза нацбезпеці США пов’язана з протисупутниковою програмою РФ

Білий дім: Загроза нацбезпеці США пов’язана з протисупутниковою програмою РФ

Укрінформ
Білий дім офіційно підтвердив, що загроза національній безпеці Сполучених Штатів пов’язана з протисупутниковою програмою, яку розробляє Росія.

Про це заявив під час брифінгу координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що це пов’язано з протисупутниковими засобами, які розробляє Росія»,- заявив представник Білого дому.

Він уточнив, що йдеться не про розгорнуті спроможності РФ. І хоча наміри росіян здійснити це викликають занепокоєння, наразі немає безпосередньої загрози безпеці.

«Ми не говоримо про зброю, яка може бути використана для нападу на людей або спричинення фізичного знищення тут, на Землі. Проте ми уважно стежили за діяльністю росіян і продовжимо сприймати це дуже серйозно», - зазначив представник адміністрації.

Читайте також: Блінкен прокоментував інформацію про загрозу для нацбезпеки США

Кірбі також повідомив, що президенту Байдену постійно доповідають про розвиток подій, і він уже віддав певні розпорядження. Зокрема, глава Білого дому наказав провести брифінги з лідерами Конгресу, активізувати дипломатичну діяльність у відносинах з Росією, а також союзниками й партнерами США.

Представник Білого дому наголосив, що розвідувальна спільнота має серйозні занепокоєння у зв’язку з можливим розсекречуванням цієї інформації. У розвідці, так само як і в Білому домі, вважають, що проведення адресної роботи в цьому питанні буде набагато ефективнішим підходом. Крім того, за його словами, завжди слід мати на увазі безпеку джерел, за допомогою яких ця інформація була отримана.

Читайте також: SpaceX запустила кілька супутників для Космічних сил США

Кірбі підтвердив, що в четвер радник президента США з питань нацбезпеки Салліван зустрівся з керівництвом Палати представників, аби поінформувати їх щодо цього питання та подальших кроків влади. Подібна зустріч із представниками Сенату відбудеться після 25 лютого, коли верхня палата відновить свою роботу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава розвідувального комітету Палати представників США Майк Тернер заявив про існування серйозної загрози національній безпеці. Він також закликав президента Байдена розсекретити цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-