Вантажі з російськими нафтопродуктами застрягли в морі після розслідування Південної Кореї - ЗМІ

Вантажі з російськими нафтопродуктами застрягли в морі після розслідування Південної Кореї - ЗМІ

Укрінформ
Вантажі із нафтопродуктами з РФ почали накопичуватися в морі, оскільки покупці з Південної Кореї стали більш обережними після розпочатого Сеулом розслідування щодо імпорту російської нафти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними компанії Kpler, що займається аналізом ринку, станом на 7 травня понад 2 мільйони барелів російської нафти більш як на тиждень «застрягли» у морі у 10 танкерах, деякі з яких знаходяться у водах поблизу Оману і Мальти. Це вище середнього показника у близько 790 тис. барелів у січні і лютому.

Як пише Bloomberg з посиланням на трейдерів, нафтохімічні виробники Південної Кореї тепер уникають прямого імпорту будь-яких вантажів невідомого походження, побоюючись перевірки з боку уряду. Це сталося після того, як у березні влада Південної Кореї почала розслідування щодо імпорту нафти з РФ. Відтоді відповідні служби перевіряють, чи могла нафта з Росії бути перемаркована і запропонована покупцям як поставки з інших країн.

Росія до вторгнення в Україну була найбільшим постачальником нафти в Південну Корею. Але вже після початку повномасштабної війни прямі потоки скоротилися, а імпорт з таких країн, як Об'єднані Арабські Емірати, Малайзія, Сінгапур і Туніс, збільшився.

Читайте також: Нафтогазовому сектору РФ бракує майже 40000 співробітників через війну - Bloomberg

Водночас потоки російської нафти в Китай і Тайвань розширилися.

Хоча південнокорейським компаніям дозволено імпортувати нафту з РФ, вони повинні дотримуватися ліміту цін, встановленого G7, що унеможливлює доступ до західних послуг, якщо вартість вантажів перевищує певний рівень.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз у новому пакеті санкцій запропонував ввести обмеження щодо 11 суден, які сприяють здатності Росії вести війну проти України.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-