Південна Корея підвищила рівень загрози для дипустанов у п'яти країнах

Південна Корея підвищила рівень загрози для дипустанов у п'яти країнах

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Південної Кореї в четвер підвищило рівень терористичної загрози для п'яти дипломатичних представництв з огляду на небезпеку з боку КНДР.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Йдеться про посольства РК в Камбоджі, Лаосі та В'єтнамі, а також консульства у Владивостоку (Росія) і Шеньяні (Китай), йдеться в заяві міністерства.

Рівень терористичної загрози був підвищений до "Тривоги" - другого найвищого у чотирирівневій класифікації, який вказує на високу ймовірність нападу, заявили в МЗС.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) заявила, що є "низка ознак того, що Північна Корея готується здійснити терористичні атаки проти наших дипломатичних працівників і громадян", але не уточнила характер загроз. Пхеньян направив своїх агентів до цих країн, щоб спостерігати за південнокорейськими місіями, заявили в NIS.

Читайте також: Південна Корея скасувала останні COVID-обмеження

Національний контртерористичний центр Південної Кореї провів засідання, на якому обговорювалися заходи щодо захисту дипломатичних представництв і їх працівників.

За часів Холодної війни Північну Корею звинувачували у здійсненні кількох нападів на цивільні об'єкти, включаючи вибухи в аеропорту Сеула і на борту південнокорейського авіалайнера у 1980-х роках.

У 2017 році США повернули Північну Корею до списку держав-спонсорів тероризму через убивство Кім Чен Нама, зведеного брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина, якого ліквідували за допомогою нервово-паралітичної речовини VX в аеропорту в Малайзії.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР замінувала дорогу у демілітаризованій зоні між Північною Кореєю та Республікою Корея. 

Фото: Yonhap News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-