Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією - Bloomberg

Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією - Bloomberg

Укрінформ
Франція пропонує Євросоюзу запровадити новий режим санкцій, спрямований проти російської дезінформації та операцій втручання у вибори по всьому світу у 2024 році.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на проєкт відповідного документу, передає Укрінформ.

Як зазначається, пропозиція, яку підтримують Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди та Польща, дозволить ЄС посилити санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до дестабілізуючої діяльності в усьому світі, яку спонсорує РФ.

«Дестабілізуюча діяльність, яку здійснюють пов’язані з Росією суб’єкти, також посилилася скрізь у Європі, оскільки російський режим вжив заходів, щоб підірвати демократію, стабільність і верховенство права за допомогою різних гібридних інструментів», - йдеться в проєкті документу.

Напередодні виборів до Європарламенту у червні ЄС зробив своїм пріоритетом боротьбу зі зростаючою хвилею російської дезінформації, яка має на меті розділити союзників з таких питань як підтримка України, і зіпсувати відносини з країнами так званого Глобального Півдня.

Країни G7 також готують спільні дії, щоб боротися з маніпулюванням інформацією та втручанням, приділяючи особливу увагу виборам, які відбудуться цього року.

Як пише Bloomberg, офіційні особи ЄС особливо стурбовані червневими голосуваннями на всьому континенті, оскільки вони бачать зростання обсягу контенту, який поширює дезінформацію на платформах соціальних мереж.

Читайте також: Французька компанія оснащує літаки Медведєва та Шойгу найновішими системами зв'язку

Наголошується, що пропозиція під керівництвом Франції дозволить ЄС ввести санкції проти наступників російської групи Вагнера, яка стояла за попередніми операціями з дезінформації, а також проти всіх, хто працює з ними або надає матеріально-технічну та фінансову підтримку.

Зазначається, що новий режим санкцій буде націлений на осіб, відповідальних за загрозу стабільності, безпеці чи суверенітету держав-членів ЄС або третіх країн шляхом підриву виборів, верховенства права, сприяння актам насильства або за допомогою використання інформації та втручання.

Подібно до інших санкцій ЄС запропонований санкційний режим включатиме заборону на поїздки та заморожування активів.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо оголосив про початок розслідування ймовірного втручання Росії у загальноєвропейські вибори.

Чеський уряд раніше заявив про викриття та знешкодження проросійської мережі в країні. У результаті в національний санкційний список було внесено, зокрема, українського олігарха Віктора Медведчука та його компаньйона Артема Марчевського, а також дезінформаційний ресурс The Voice of Europe. За висновками Служби безпеки інформації (BIS), саме цим сервером керували прокремлівські бізнесмени з метою вплинути на європейські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-