Блінкен заперечив, що Штати мають подвійні стандарти щодо воєнних злочинів в Україні й Газі

Блінкен заперечив, що Штати мають подвійні стандарти щодо воєнних злочинів в Україні й Газі

Укрінформ
Державний департамент США має однакові стандарти й підходи до розслідувань потенційних воєнних злочинів у будь-якому конфлікті, у тому числі, під час операцій Ізраїлю в секторі Гази або в російській війні проти України.

Про це заявив у понеділок державний секретар США Ентоні Блінкен під час презентації в Держдепі доповіді щодо прав людини в 2023 році, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Чи маємо ми подвійні стандарти? Відповідь - ні», - підкреслив Блінкен.

Він підкреслив, що американська сторона застосовує однакові підходи для оцінки ситуації в усіх країнах, незалежно від того, чи вони є супротивниками, конкурентами, друзями чи союзниками.

Таким чином він відповів на запитання щодо потенційних порушень Ізраїлем прав людини під час його операції проти ХАМАС у цивільних районах сектора Гази. У цьому контексті окремі журналісти й політики наголошують, що США одразу визнали воєнними злочинами звірства Росії в Україні, однак, мовляв, не хочуть визнавати начебто такі ж самі дії Ізраїлю по відношенню до цивільних у секторі Гази.

Читайте також: Кислиця звернувся до керівництва ООН з приводу злочинів Росії

У цьому контексті Блінкен зазначив, що американська сторона продовжує свої зусилля для вивчення можливих порушень в секторі Гази та зазначив, що США взаємодіють з ізраїльським керівництвом у цьому питанні.

«Ситуація з Україною - зовсім інша, ніж у Газі. Українці жодним чином не є законною мішенню, як ХАМАС у Газі»,- продовжив держсекретар США.

У цьому зв’язку він додав, що бойовики ХАМАС зосереджуються серед цивільних, ховаються в житлових будинках, у тунелях під мечетями й лікарнями.

Читайте також: США запроваджують санкції проти одного з підрозділів ЦАХАЛу, Ізраїль обурився

«У випадку України, коли російські війська вийшли з Бучі, ми змогли дуже чітко побачити, що сталося. Кожна з цих ситуацій відрізняється», - наголосив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього місяця Рада ООН із прав людини закликала до негайного припинення вогню в секторі Гази та припинення продажу або передачі зброї Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-