Кислиця звернувся до керівництва ООН з приводу злочинів Росії

Кислиця звернувся до керівництва ООН з приводу злочинів Росії

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця надіслав письмове звернення до керівництва ООН, у якому вказав на продовження терористичної діяльності РФ, спрямованої проти цивільних осіб та інфраструктури, і на неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимного перебування Росії в Раді Безпеки.

Як передає Укрінформ, про це постпред написав у соцмережі Х.

У документі, адресованому, зокрема, Генсеку ООН Антоніу Гутеррешу, голові Генасамблеї Деннісу Френсісу, постпреду Мальти, яка нині головує в Радбезі, Ванессі Фрейзер, Кислиця зазначив, що 17 квітня російські війська випустили три балістичні ракети «Іскандер» по об’єктах соціальної та цивільної інфраструктури в густонаселеній центральній частині Чернігова. Внаслідок атаки загинуло щонайменше 17 осіб, ще 78 осіб отримали поранення, зруйновано восьмиповерхову будівлю, пошкоджено 24 житлових будинки, готель, лікарню та вищий навчальний заклад.

«Ці атаки є ще одним доказом терористичної природи російських збройних сил…. – написав постпред. – Враховуючи постійний і триваючий характер таких атак, а також усвідомлюючи необхідність негайного втручання, я був би вдячний за вашу особисту увагу та повне використання всіх наявних інструментів… для боротьби з цими злочинами РФ».

Читайте також: Росія несе відповідальність за ризики на ЗАЕС, які вона сама створює - ЄС в Радбезі ООН

За словами Кислиці, «злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені Російською Федерацією, вкотре свідчать про неприпустимість бездіяльності стосовно нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН».

Як повідомляв Укрінформ, у середу вранці російські війська вдарили по Чернігову трьома крилатими ракетами «Іскандер».

Росія вважається одним із п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН, хоча жодним документом її перебування в цьому органі не передбачено. Відповідно до Статуту ООН, постійними членами є США, Велика Британія, Франція, Китай та Радянський Союз, який припинив своє існування 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-