У Празі провели акцію на підтримку «естонського плану» допомоги Україні

У Празі провели акцію на підтримку «естонського плану» допомоги Україні

Укрінформ
У центрі столиці Чехії Праги, на Староміській площі, відбулась акція із перформансом на підтримку запропонованого Естонією плану військової допомоги Україні з боку ЄС.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

У межах перформансу активісти розгорнули прапор України, який «атакує» транспорт із зображенням «Z-монстра», що символізує кремлівський режим та російську армію, яка розпочала вторгнення в Україну і скоює масові воєнні злочини. Наприкінці «Z-монстра» «долає» банер із написом «Естонський план 0,25 ВВП зупинить Росію».

«Це ініціатива чеських активістів, і ми приєдналися до них. У нас є макет Росії – потвора, у якої в роті – розтрощені будівлі, які росіяни бомбардують і досі… А прапору Євросоюзу допоможе «естонський план» прогнати цю потвору від України», – пояснила концепцію лідерка ініціативи «Голос України» Анастасія Сігнаєвська.

Співорганізатор акції Міхал Майзнер зазначив, що перформанс має на меті підтримати естонську пропозицію виділяти не менше 0,25 ВВП від кожної країни-члена ЄС на підтримку України. За його словами, цих коштів має вистачити для того, щоб змусити Росію відмовитися від війни, оскільки в такому випадку «вона не зможе її фінансово тягнути».

Читайте також: Ухвалення допомоги від США наближає отримання Україною доступу до російських активів - Пишний

«Наша фінансова спроможність велика... Тому дуже сумно бачити, як Україна, яка захищає Європу, не має всього, чого потребує. У них немає грошей. Тож проблема не у припасах. Естонія вважає, що чеської ініціативи (щодо закупівлі боєприпасів для України - ред.) буде достатньо. Проблема – у фінансуванні», – сказав Майзнер.

Як повідомлялося, у Міністерстві оборони Естонії розробили план допомоги Україні на 120 млрд євро.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявляла, що військова сила країн, які входять у коаліцію з підтримки України, у 13 разів більша за російську, і якщо ці країни нададуть Києву хоча б по 0,25% свого ВВП, це створить поворотний момент у війні та забезпечить Україні перемогу.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-