Естонія запропонувала план допомоги Україні на €120 мільярдів

Естонія запропонувала план допомоги Україні на €120 мільярдів

Укрінформ
У міністерстві оборони Естонії розробили план допомоги Україні на 120 млрд євро.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний секретар міністерства оборони Естонії Кусті Салм, повідомляє Euractiv.

В Естонії вважають, що запозичення з національних ринків чи з національних бюджетів - це "найкращий спосіб дати Україні те, що їй потрібно для перемоги у війні".

Зараз Естонія шукає 100 млрд євро для досягнення цієї мети.

Виділення 120 мільярдів євро щорічно на військову допомогу Україні - "це орієнтовна цифра того, чого має бути достатньо, щоб Україна виграла війну", — сказав Кусті Салм.

Салм припустив, що частина цієї суми може бути профінансована за рахунок єврооблігацій, де Європейська Комісія могла б залучати кошти з фінансових ринків, тоді країни-члени ЄС виступали б гарантами.

Упродовж останніх кількох місяців естонські політики та офіційні особи неодноразово заявляли, що Україні для перемоги у війні необхідно, щоб її західні союзники інвестували 0,25% свого ВВП у військову допомогу країні, ґрунтуючись на стратегії, розробленій Естонією.

"Якби 50 з гаком країн, що входять до коаліції "Рамштайн", що надає військову підтримку Україні, витрачали такий відсоток, це становило б понад 120 мільярдів євро на рік. З цими грошима до 2025 року Україна досягне такого рівня, що зможе нав'язати РФ опір", - розповів постійний секретар міноборони Естонії.

Читайте також: Естонія анонсувала підписання безпекової угоди з Україною і новий пакет військової допомоги

Салм наголосив: навіть якщо ці кошти почнуть надходити до бюджетів зараз, потрібен майже рік для забезпечення поставок Україні потрібного рівня.

За його словами, з цими коштами до 2025 року Україна досягне такого рівня, що зможе нав'язати РФ опір.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Вільнюса взяв участь у п’ятисторонніх переговорах разом із міністрами закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Франції. Ключовими темами заходів було швидке нарощування військової допомоги союзників для України та виробничих потужностей оборонних індустрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-