Естонія анонсувала підписання безпекової угоди з Україною і новий пакет військової допомоги

Естонія анонсувала підписання безпекової угоди з Україною і новий пакет військової допомоги

Укрінформ
Естонія планує підписати безпекову угоду з Україною і схвалити наступного тижня черговий пакет військової допомоги Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна на спільній пресконференції з главами МЗС України, Латвії, Литви та Франції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава естонської дипломатії зазначив, що ЄС обіцяв Україні 5 млрд євро військової допомоги, але вона наразі застрягла, а також 1 млн снарядів, але поставив лише половину. 

«Наразі час виконати ці обіцянки. Естонія планує підписати двосторонню угоду з Україною щодо довгострокової підтримки (у безпековій сфері)», - сказав Цахкна.

Він також нагадав, що військова допомога Естонії Україні сягнула 1,4% ВВП.

«Ми будемо продовжувати підтримку України. Наступного тижня наш уряд схвалить черговий пакет військової допомоги для України», - зазначив глава МЗС Естонії. 

Цахкна також наголосив, що після підписання безпекової угоди Естонія протягом чотирьох років віддаватиме на військову допомогу Україні 0,25% ВВП.

Читайте також: В Естонії заборонили продаж продукції компаній з переліку спонсорів війни

«Якщо всі робитимуть так само, це означатиме 120 млрд військової підтримки України на рік. Україні цього вистачить, аби витіснити Росію», - додав міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час робочого візиту до Вільнюса взяв участь у п’ятисторонніх переговорах разом із міністрами закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Франції. Ключовими темами заходів було швидке нарощування військової допомоги союзників для України та виробничих потужностей оборонних індустрій.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-