Клімкін має великі сумніви, що авторство нового «мирного плану» належить Туреччині

Клімкін має великі сумніви, що авторство нового «мирного плану» належить Туреччині

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін має великі сумніви, що авторство нещодавно оприлюдненого нового «мирного плану» належить Туреччині, скоріше, це витвір однієї з «башт» Кремля.

Про це дипломат заявив у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«Я маю, м’яко кажучи, більш ніж серйозні сумніви, що це (авторство нового «мирного плану» – ред.) належить туркам. Подумайте самі: Ердоган їде до Байдена 9 травня, навіщо йому оприлюднювати певний інтелектуальний доробок до того, як він поговорить з Байденом, до того, як він зрозуміє китайську позицію… і, власне, європейську позицію», - сказав Клімкін.

На його думку, оприлюднювати зараз якийсь текст – доволі дивний крок для турецької сторони.

«Ердоган, як на мене, зовсім не проти якогось плану, а ще більш не проти, а точніше – «за» те, щоб зібратися у Стамбулі, аби за ним залишилася посередницька роль, як людини, яка може розмовляти з усіма – зі США, Путіним, Сі, з Європою, з Україною… Але, на мою думку, цей план належить одній з башт Кремля», - зазначив ексміністр.

За його словами, тут можуть стирчати і «вуха Абрамовича, і кого завгодно».

«У мене таке враження, що є, звісно, якісь «башти» в Росії, які шукають виходи з цієї ситуації і розуміють, що і в Росії далеко не все так просто. Їхні виклики асиметричні до наших, але у них і з грошима є проблеми, і з геополітикою, і ще з багатьма речами. Тож я дуже сумніваюсь, що авторство цього плану належить туркам. Те, що, вони його бачили, абсолютно допускаю, але вони вже багато планів бачили», - зауважив дипломат.

Читайте також: Дипломат: Не треба глибоко аналізувати ідеї Трампа, його головна мета зараз - насолити Байдену

Як повідомлялося, газета «Нова-Європа» повідомила, що Стамбул відправив Києву та Москві новий документ з пропозицією заморозити війну в Україні. За даними видання, в цьому проєкті сім пунктів. Зокрема, пропонується заморозити війну за наявною лінією фронту, гарантувати, що Україна не стане членом НАТО до 2040 року, а також провести на тимчасово окупованих Росією територіях референдуми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-