Дипломат: Не треба глибоко аналізувати ідеї Трампа, його головна мета зараз - насолити Байдену

Дипломат: Не треба глибоко аналізувати ідеї Трампа, його головна мета зараз - насолити Байдену

Укрінформ
Україні не варто надто глибоко аналізувати зовнішньополітичні ініціативи Дональда Трампа, оскільки наразі його головна ідея – зробити все, що можна поганого для чинного президента США Джо Байдена.

Таку думку висловив дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

Дипломат зауважив, що навряд чи варто розглядати CNN як джерело новин про Трампа, оскільки їхня взаємна неприязнь давно відома.

«Давайте говорити про більш серйозні джерела, які засвідчують важливу деталь – сьогодні у Трампа немає команди як такої. Тобто в нього є пропагандистська команда – люди, які роблять йому піар у різних сферах, щоб збільшити підтримку з боку виборців. Але команди, яка напрацьовувала б внутрішню і зовнішню політику, в нього немає», - сказав Веселовський.

Він додав, що у питаннях внутрішньої політики Трамп зосереджується на тому, що «все дорожчає, інфляція величезна», хоча за його президентства інфляція була вищою, а витрати на озброєння зростали.

«Тому, мені здається, що у Трампа на сьогодні не може бути жодної реальної ідеї чи жодного реального плану, що робити з російською агресією», - зазначив експерт.

У цьому контексті він нагадав про зовнішньополітичні ініціативи Трампа у відносинах з Північною Кореєю.

«Ми пам’ятаємо, чим усе закінчилося: спершу жартами, потім приниженням для самого Трампа, а зрештою посиленням Північної Кореї», - констатував дипломат.

За його словами, прибічники Трампа зараз «зопалу можуть говорити будь-що», в тому числі вигадувати різні міжнародні ініціативи, втілення яких можна вкласти в одне речення: «Я прийду до влади і за день усе це розрулю».

«Я б сказав, що нам не треба глибоко аналізувати ідеї Трампа. Власне, зараз його головна ідея – зробити все, що можна поганого для президента Байдена. Якщо затягування допомоги для України є тим поганим, то Трамп буде це практикувати. А що буде, коли і якщо він стане президентом, це ще дуже далека історія», - резюмував експосол України.

Читайте також: Трамп вважає «недоречним» відвідувати Україну, поки він кандидат у президенти - Reuters

Як повідомлялося, за даними джерел телеканалу CNN, майбутній кандидат у президенти США Дональд Трамп нібито має ідею поділу країн НАТО на «два сорти» залежно від витрат на оборону, а також розраховує змусити Росію та Україну починати перемовини про припинення бойових дій, тиснучи аргументом про подальшу американську військову допомогу.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-