Трамп вважає «недоречним» відвідувати Україну, поки він кандидат у президенти - Reuters

Трамп вважає «недоречним» відвідувати Україну, поки він кандидат у президенти - Reuters

Укрінформ
Колишній президент США та кандидат від республіканців на майбутніх виборах Дональд Трамп вважає, що йому недоречно зараз відвідувати Україну, оскільки він не обіймає жодної офіційної посади.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на лист від передвиборчого штабу Трампа, передає Укрінформ.

Напередодні в інтерв’ю, оприлюдненому в ЗМІ медіагрупи Axel Springer, Президент Володимир Зеленський заявив, що Трампа неодноразово запрошували в Україну, «щоб він подивився все своїми очима та робив ті чи інші висновки». Зеленський висловив готовність зустрітися з ним.

Водночас представники передвиборчого штабу Трампа заявили у середу, що жодних офіційних контактів Зеленського із колишнім американським лідером не було.

«Від Зеленського не було жодних контактів, а (колишній – ред.) президент Трамп публічно заявив, що йому недоцільно їхати в Україну прямо зараз, оскільки він не є головнокомандувачем», – йдеться в електронному листі передвиборчого штабу Трампа.

Як пише Reuters, візити до інших країн є звичною практикою для кандидатів в президенти США. Вони часто їздять за кордон, щоб підсилити свій зовнішньополітичний авторитет.

Трамп і прихильні йому республіканці в Конгресі виступають проти подальшої допомоги Україні, за винятком можливого надання кредиту.

Читайте також: Президентські вибори у США: Байден збільшив свою перевагу над Трампом

Як повідомляв Укрінформ, видання The Washington Post поінформувало з посиланням на людей з оточення Трампа, що колишній глава Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп у приватних розмовах заявив, що міг би припинити війну Росії в Україні, тиснучи на Україну, щоб вона відмовилася від певної території. Його пропозиція нібито полягає в тому, щоб підштовхнути Україну до передачі Криму та Донбасу Росії.

Трамп неодноразово висловлювався щодо війни в Україні. Зокрема, він пообіцяв «дуже швидко» зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року.

Після цього Президент України Володимир Зеленський запросив Трампа здійснити візит до Києва. Зеленський також заявляв раніше, що Україна не буде віддавати РФ свої території.

 Фото: Tom Williams/CQ Roll Call

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-