Штати очікують, що Росія не блокуватиме резолюцію Радбезу ООН про заборону ядерної зброї в космосі

Штати очікують, що Росія не блокуватиме резолюцію Радбезу ООН про заборону ядерної зброї в космосі

Укрінформ
США планують наступного тижня внести до Ради Безпеки ООН резолюцію із закликом до всіх країн не розміщувати ядерної зброї в космічному просторі та очікують, що Росія теж підтримає цей документ.

Про це заявив у Вашингтоні радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Минулого місяця посол Томас-Грінфілд оголосила, що Сполучені Штати і Японія представлять в Раді Безпеки ООН резолюцію, яка закликає всі країни не розміщувати ядерну зброю в космосі та не розробляти її для розміщення на орбіті навколо Землі. Ми винесемо цю резолюцію на голосування на початку наступного тижня», - розповів представник Білого дому.

Він зазначив, що американська сторона не очікує складнощів під час голосування. Адже Договір про космос, який уклали понад 130 країн, у тому числі Росія, Китай і Сполучені Штати, забороняє розгортання на орбіті ядерних озброєнь або інших видів зброї масового знищення.

Читайте також: США не бачать ознак, що Росія готується застосувати ядерну зброю - Білий дім

«І ми чули, як президент Путін сказав, що РФ не має намірів розміщувати ядерну зброю в космосі. Тож ми очікуємо, що Росія підтримає цю резолюцію, оскільки не має бути причин, аби не робити цього», - підкреслив Кірбі.

Водночас він зауважив: якщо Москва відмовиться підтримувати документ, «це має порушити кілька дійсно законних запитань до Путіна про те, якими насправді є його наміри».

Як повідомляв Укрінформ, у лютому адміністрація США підтвердила, що має інформацію про наміри Росії розробити протисупутникову програму. У Вашингтоні це назвали загрозою для національної безпеки Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-