Ультраправі політики з Франції та Німеччини корумповані Кремлем - євродепутатка

Ультраправі політики з Франції та Німеччини корумповані Кремлем - євродепутатка

Укрінформ
Депутатка Європарламенту від французької групи "Відродження" та голова підкомітету з питань безпеки й оборони Наталі Луазо назвала ультраправих політиків Франції та ФРН корумпованими Росією.

Про це вона сказала в інтерв'ю France Info, а повідомляє Укрінформ. 

«Те, про що ми дізналися за останні кілька днів, є шоком, але не несподіванкою, адже ми знаємо, що Росія намагається впливати на депутатів Європарламенту. Шок викликає те, що деякі з них піддалися Росії не через переконання, а через те, що були корумповані», - заявила Луазо, коментуючи розслідування, ініційоване спецслужбами Чехії, яке виявило широку мережу російського впливу в Європейському парламенті.

Депутатка підкреслила, що всі, кого підозрюють в отриманні грошей від Росії, є ультраправими політиками. «Я б хотіла зазначити, що ці парламентарі, які пішли на «Голос Європи», всі належать до європейських - німецьких та французьких – ультраправих», - зазначила вона.

Читайте також: Внутрішні «друзі Путіна» є реальною загрозою для Європи - Урсула фон дер Ляєн

За словами Луазо, десятиліттями Росія інвестує в маніпуляцію думками, дезінформацію в соціальних мережах. РФ також намагається наблизитися до політиків, аби впливати на них, корумпувати і перетворити на своїх пропагандистів.

Як повідомляв Укрінформ, кілька депутатів Європарламенту висунули вимогу провести розслідування щодо ймовірного підкупу Росією європейських політиків, схему якого викрила Чехія.

Читайте також: РФ використовує націоналістичні настрої в Європі, щоб «вбити клин» між Україною та її сусідами - ISW

Влада Чехії заявила про розкриття фінансованої з РФ мережі впливу, яка займалася поширенням російської пропаганди у Європі та підкупом європейських політиків. За даними чеських спецслужб, Віктор Медведчук керує з РФ операцією щодо поширення російського впливу на території Чехії. Частиною схеми є новинний сайт Voice of Europe («Голос Європи»), на якому регулярно публікувалися заклики європейських політиків припинити допомогу Україні. За даними ЗМІ, деяким авторам цих закликів платили суми, співмірні з витратами на агітацію на виборах до Європарламенту.

Фото з сайту yenisafak.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-