У РФ контрактників звільняють від кримінальної відповідальності

У РФ контрактників звільняють від кримінальної відповідальності

Укрінформ
Державна дума Росії прийняла у другому та третьому читаннях законопроєкти про звільнення від кримінальної відповідальності в разі укладання контракту з міністерством оборони Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Прийняті нові норми полегшують державі оформлення ув'язнених для служби в армії. Згідно з ними, у разі укладання контракту з міністерством оборони кримінальні справи підозрюваних буде припинено, а засудженим до реального терміну покарання замінять умовним. Пізніше їх можуть звільнити від відповідальності та зняти статус судимого.

Дія законів не поширюватиметься на тих, хто вчинив злочини за низкою статей Кримінального кодексу, включаючи злочини проти статевої недоторканності неповнолітніх, тероризм, шпигунство та держзраду.

Раніше Держдума вже ухвалювала такий самий закон для засуджених за злочини, скоєні до 24 червня 2023 року. Нові документи діють і щодо тих, хто вчинив злочин або був засуджений після цієї дати.

Читайте також: У Росії за вбивство жінки засудили «вагнерівця»-рецидивіста, який повернувся з війни в Україні

Як повідомлялося, масова служба ув'язнених у російських військах розпочалася після російського вторгнення в Україну. Спочатку ув'язнені служили у ПВК “Вагнер”, пізніше їх почали передавати й іншим підрозділам. У січні 2024 року стало відомо, що ув'язнені, які виїхали на війну, перестали отримувати помилування від президента Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-