Австралійська ABC зняла репортаж про солдат РФ на війні проти України - посольство відреагувало

Австралійська ABC зняла репортаж про солдат РФ на війні проти України - посольство відреагувало

Укрінформ
Посол України в Австралії Василь Мірошниченко проситиме про зустріч із керівництвом австралійської мовної корпорації ABC через репортаж про російських солдат на війні проти нашої країни.

Про це йдеться у заяві українського представництва у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Програма, що вийшла вчора ввечері на Four Corners, «Війна в Україні: інший бік» була журналістським еквівалентом чаші з блювотинням. Вона, поза сумнівом, повторювала і транслювала незліченну відверту брехню, викривлення історії, расистські твердження та пропагандистські наративи родом з Кремля. Враховуючи те, що це цілком відповідало інтересам російського диктатора Путіна», - наголосило посольство.

Зазначається, що програма також мінімізувала і принижувала загибель тисяч невинних українських чоловіків, жінок і дітей, вбитих російськими солдатами під час незаконного та жорстокого вторгнення, рішуче засудженого Австралією та більшістю країн через резолюцію ГА ООН у березні 2022 року.

Диппредставництво також заявило, що ABC має бути соромно, що випустили в ефір «це цілковите сміття», і додало, що посол Василь Мірошниченко проситиме через міністра зв’язку Австралії про зустріч керівним директором ABC і виконавчим продюсером Four Corners, щоб зрозуміти, що призвело до виходу в ефір матеріалу про Володимира Путіна та звірства.

Читайте також: Українці у Нью-Йорку влаштували мітинг проти російської пропаганди

«Я поділюся з ними тими фактами, які програма абсолютно не врахувала», – йдеться в заяві з посиланням на слова посла України.

Як повідомлялося, у понеділок австралійська телекорпорація ABC показала репортаж про війну проти України з російського боку. У ньому журналіст спілкується з російськими солдатами та відвідує їхні позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-