Українці у Нью-Йорку влаштували мітинг проти російської пропаганди

Українці у Нью-Йорку влаштували мітинг проти російської пропаганди

Фото
Укрінформ
Українські активісти в середмісті Нью-Йорка влаштували мітинг проти впливу російської пропаганди.

Як передає Укрінформ, про це в Instagram повідомляє BBC News Україна.

"Українські активісти мітингували проти російської пропаганди у центрі Нью-Йорка", - йдеться у повідомленні.

Мітинг-перформанс організувала громадська організація Svitanok.nyc. Він відбувався під час святкування "Масляної" місцевими росіянами, які співали, танцювали, пригощали перехожих млинцями та чаєм з самовара, розповідають учасники акції.

"Мовчання вбиває та створює простір для маніпуляцій, невігластва та поширення отруйної російської пропаганди. Ця пропаганда серед нас, вона вже тут, в Америці. Росіяни використовують культуру як зброю", - зазначають в організації та додають, що українці не мають мовчати.

Учасники акції тримали плакати з написами, що Росія - держава-терорист, яка вбиває цивільних, та фотографії з доказами російської агресії.

"Ми сьогодні прийшли сказати, що Росія - це країна-терорист. Особливо враховуючи те, що вони напередодні вони вдарили по Одесі ракетами та вбили наших людей. Тому їхня культура напряму вбиває", - зазначив президент організації Svitanok.nyc Олександр Таран.

Організаторка перформансу Ганка Смірнова каже, що щоразу відчуває фізичний та психологічний біль, беручи участь у перформансі.

"Мені болить. Болить наносити триколор пекла на своє обличчя. Вдягати кокошник смерті на мою голову та вбиратись у костюм людожерки 21-го сторіччя. Я одночасно зраджую себе, але рятую своїх, тому й продовжую", - сказала вона.

Організатори акції також відзначили підтримку перехожих та сприяння місцевої поліції у проведенні мирної акції.

Читайте також: У Лісабоні українці провели мітинг під час конференції щодо розширення БРІКС

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у другі роковини авіаудару російських загарбників по драмтеатру в Маріуполі наголосив, що кожен російський вбивця повинен відповідати за скоєне.

Драматичний театр Маріуполя, який люди використовували як укриття, 16 березня 2022 року розбомбила російська авіація. Тоді загинули, за різними оцінками, від 300 до 600 людей.

Фото: BBC News Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-