У Держдепі прокоментували заяви Папи Римського: США підтримують право України на захист

У Держдепі прокоментували заяви Папи Римського: США підтримують право України на захист

Укрінформ
Речник Держдепартаменту США Метью Міллер, коментуючи останні заяви Папи Римського Франциска щодо війни РФ проти України, наголосив, що Сполучені Штати підтримують право України на захист, а також Українську формулу миру.

З такою заявою він виступив у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, ми підтримуємо право України на захист», - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США на прохання журналістів прокоментувати заяву понтифіка.

Міллер також підтвердив позицію Сполучених Штатів щодо підтримки Формули миру, запропонованої Президентом України, а також зусиль Києва, спрямованих на мирне припинення війни.

«Але це вимагає, щоб Володимир Путін припинив атаки та спроби захопити українські території, претендувати на них та утримувати їх, а також погодився на переговори. Але він поки не висловив бажання зробити це», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Представника Ватикану викликали до МЗС України через заяви Папи Римського

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський в інтерв'ю швейцарському мовнику RSІ, зокрема, заявив про необхідність переговорів у війні РФ проти України, підкресливши, що «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор».

Керівник пресслужби Ватикану Маттео Бруні пізніше прокоментував висловлювання Папи, сказавши, що переговори не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони «створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-