Папа Франциск - про війну РФ проти України: Сильніший той, у кого є мужність підняти білий прапор

Папа Франциск - про війну РФ проти України: Сильніший той, у кого є мужність підняти білий прапор

Укрінформ
Папа Римський закликав до переговорів у війні РФ проти України, зазначивши, що "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

Як передає Укрінформ, про це понтифік заявив в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI ще на початку лютого цього року, але текстова версія з’явилася лише сьогодні.

"Я вірю, що ті, хто бачать ситуацію, ті, хто думають про людей, ті, хто має сміливість підняти білий прапор та вести переговори, сильніші. І сьогодні про це можна домовитися за допомогою міжнародних сил. Слово вести переговори — сміливе слово, це не синонім слову здатися", — сказав Папа Франциск.

Він також вказав на Туреччину як на країну, яка може допомогти з проведенням переговорів.

"Вам соромно, але скількома смертями це закінчиться? Вчасно домовляйтеся, шукайте якусь країну, щоб виступила посередником. Сьогодні, наприклад, у війні в Україні, є багато охочих виступити посередниками. Туреччина запропонувала себе для цього та інші країни», — сказав понтифік.

Читайте також: Папа Римський закликав до дипломатичного завершення війни в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина готова стати майданчиком для проведення мирного саміту, до якого буде залучено й РФ.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Україна ніколи не погодиться на «замороження» війни з Росією, оскільки це означатиме визнання окупації наших територій.

Фото: Vatikan News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-