Україна ніколи не дозволить «заморозити» війну - Буданов

Україна ніколи не дозволить «заморозити» війну - Буданов

Укрінформ
Україна ніколи не погодиться на “замороження” війни з Росією, оскільки це означатиме визнання окупації наших територій.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю канадському суспільному мовнику CBC News заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

“Росіяни були б дуже раді заморозити все так, як є зараз, змусивши нас визнати захоплену ними територію. У цьому разі вони б святкували перемогу. Цього ніколи не трапиться”, - сказав Буданов.

Він визнав, що Росія якимсь чином отримала доступ до таємних планів України стосовно контрнаступу. “Я не скажу більше за Президента. Ми отримали, скажімо, інформацію, докази, що плани стали відомими РФ. Це - серйозна проблема, і ми вживаємо певних дій”, - зазначив очільник ГУР.

Читайте також: Україна продовжить операції в Росії, щоб змінити її режим - Буданов

Буданов також висловив думку, що безпілотники, хоч би якими ефективними вони були, не спроможні повністю замінити людей на полі бою.

“Дрони ніколи не замінять сухопутні сили. Вони лише є способом їх підтримки. За допомогою дронів можна завдати втрат ворогу, але поки, як у Середньовіччя, військові не прийдуть і не встановлять прапор, нічого не зміниться”, - підсумував він.

Читайте також: За допомогою українських дронів «Сич» розвідка знищила ворожої техніки на $100 мільйонів - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський заявив, що військове командування має чіткий план ведення війни на 2024 рік, але готує кілька альтернативних варіантів через витік інформації.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-