Представника Ватикану викликали до МЗС України через заяви Папи Римського

Представника Ватикану викликали до МЗС України через заяви Папи Римського

Укрінформ
Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса запросили до Міністерства закордонних справ України через оприлюднені днями у ЗМІ висловлювання Папи Римського Франциска.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

"Вісвальдасу Кульбокасу повідомили, що в Україні розчаровані словами понтифіка щодо "білого прапора" та необхідності "проявити хоробрість і вести переговори" з агресором", - зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

В МЗС зауважили, що замість закликів, які легалізують право сильного і заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права, від глави Святого Престолу "очікувалися б сигнали у бік світової спільноти про необхідність негайного об’єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а також апеляції до нападника, а не до жертви".

Читайте також: У ЄС після заяви Папи Римського наголосили на необхідності справедливого миру для України

У зовнішньополітичному відомстві особливо наголосили на тому, що Україна, як ніхто інший, прагне миру.

"Цей мир, однак, має бути справедливим і заснованим на принципах Статуту ООН та Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським", - заявили в МЗС.

Читайте також: Кроком до миру буде рішення Путіна скласти зброю - фон дер Ляєн про слова Папи Римського

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI заявив про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, понтифік сказав, що "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

Керівник пресслужби Ватикану о.Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска, сказав, що переговори не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони "створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-