У Ватикані прокоментували слова Папи Франциска про мирні переговори для України

У Ватикані прокоментували слова Папи Франциска про мирні переговори для України

Укрінформ
Переговори ніколи не є капітуляцією, заявив у суботу керівник пресслужби Ватикану о.Маттео Бруні, коментуючи нещодавнє суперечливе висловлювання Папи Франциска про пошук миру для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

За словами Бруні, Папа в інтерв'ю швейцарському телеканалу підхопив образ «білого прапора, запропонований журналістом, щоб позначити припинення військових дій, перемир'я, яке мало б бути досягнуте завдяки мужності вести переговори».

Папа підтвердив свою «глибоку прихильність» до українського народу й закликав усі сторони «створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру», сказав керівник пресслужби.

Він додав, що в цьому самому інтерв’ю Папа зазначив: «Переговори ніколи не є капітуляцією».

Читайте також: Туреччина готова сприяти мирним переговорам між Україною та Росією - глава МЗС

Як повідомлялося, в інтерв'ю журналіст запитав Папу: «В Україні дехто закликає до сміливості визнати капітуляцію, до білого прапора (провокаційне, хибне твердження, – ред.). Але інші кажуть, що це легітимізує сильнішу сторону. Що ви думаєте?»

Папа Франциск відповів: «Це одна з інтерпретацій. Але я вважаю, що сильнішим є той, хто бачить ситуацію, хто думає про народ, хто має сміливість підняти білий прапор, – щоб вести переговори. І сьогодні переговори можна вести за допомогою міжнародних сил. Слово «переговори» – це сміливе слово. Коли ти бачиш, що ти переможений, що справи не йдуть добре, необхідно мати сміливість вести переговори… Ведіть переговори вчасно, шукайте якусь країну, що може бути посередником. Сьогодні, наприклад, у війні в Україні, є багато охочих бути посередником. Туреччина запропонувала себе для цього. Та інші. Не соромтеся вести переговори, перш ніж стане гірше».

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI Папа Римський закликав до переговорів у війні РФ проти України, зазначивши, що "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

Фото: Instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-