Росія зможе воювати з Україною ще щонайменше два роки - розвідка Литви

Росія зможе воювати з Україною ще щонайменше два роки - розвідка Литви

Укрінформ
Литовська військова розвідка вважає, що РФ матиме достатні ресурси для ведення війни проти України з нинішньою інтенсивністю ще, щонайменше, два роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

За даними литовських спецслужб, таку здатність країні-агресору забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції.

Окрім того, розвідники зазначають, що РФ реформувала та зміцнила сильно пошарпану в ході бойових дій в Україні армію у 2023 році та перебуває на шляху до розширення військового потенціалу вздовж свого кордону з країнами НАТО.

«Москва здатна оцінювати отримані уроки та підвищити свою боєздатність», — йдеться у звіті, на оприлюднення якого сьогодні було накладено ембарго.

У звіті йдеться, що російські та білоруські спецслужби посилили свої зусилля з вербування литовців, які перетинають кордон, Литва вже затримала кількох своїх громадян у 2023 році й звинуватила у наданні даних білоруській розвідці.

Читайте також: РФ не відправила танк «Армата» в Україну через загрозу втратити його в бою - британська розвідка

Як повідомлялося, від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну Служба державної безпеки Латвії (VDD) порушила 9 проваджень "за фактом можливого вчинення кримінального злочину, який пов'язаний зі злочином геноциду проти людства, проти миру та воєнного злочину".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-