РФ не відправила танк «Армата» в Україну через загрозу втратити його в бою - британська розвідка

РФ не відправила танк «Армата» в Україну через загрозу втратити його в бою - британська розвідка

Укрінформ
Найсучасніший російський танк Т-14 «Армата» не відправили на війну в Україну через потенційну можливість втрати його в бою.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Голова російської оборонної компанії «Ростех» Сергій Чемезов 4 березня заявив, що найсучасніший російський основний бойовий танк (ОБТ) Т-14 «Армата» надійшов на озброєння армії РФ, однак не буде розгорнутий в Україні. За його словами, таке рішення було прийняте через високу вартість, яка обмежує масштабне виробництво цих танків.

У Міноборони Британії зазначають, що дебютна поява танка Т-14 «Армата» відбулася на День перемоги у 2015 році, тоді він застряг під час репетиції. Перша гвардійська танкова армія мала отримати танки «Армата» у 2021 році, однак малоймовірно, що постачання в якісь підрозділи на передовій відбулося, вважають експерти.

Читайте також: Білоруське і російське підприємства не змогли узгодити ціну на деталі до «Градів» - розвідка

У грудні 2022 року найсучасніший російський танк був помічений під час навчань на півдні Росії, і кремлівські інформагентства заявляли, що він буде використаний в Україні, йдеться у зведенні.

«На сьогодні майже напевно відомо, що основний бойовий танк Т-14 «Армата» не був розгорнутий в Україні. Цілком ймовірно, що це сталося через потенційну репутаційну шкоду у разі втрати «престижної» машини у бою та необхідності виробництва більшої кількості ОБТ, яку можна задовольнити лише за рахунок інших варіантів», – підсумували у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому звіті розвідка Британії зазначала, що протягом лютого Росія здійснювала атаки з використанням безпілотників односторонньої дії (OWA-UAV) на українську інфраструктуру, зокрема й енергетичну, щоб послабити промислову діяльність України.

Фото: Vitaly V. Kuzmin, vitalykuzmin.net/uk.wikipedia.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-