Розвідка Британії: РФ намагалася атакувати енергооб'єкти України, щоб погіршити її промислову діяльність

Розвідка Британії: РФ намагалася атакувати енергооб'єкти України, щоб погіршити її промислову діяльність

Укрінформ
Протягом лютого Росія здійснювала атаки з використанням безпілотників односторонньої дії (OWA-UAV) на українську інфраструктуру, зокрема й енергетичну, щоб послабити промислову діяльність України.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, українські сили протиповітряної оборони неодноразово відбивали атаки OWA-UAV, але російські удари з високою ймовірністю завдали шкоди українським електростанціям та електричним підстанціям.

Ці атаки відбулися по всій Україні - було завдано шкоди регіональній енергетичній інфраструктурі, зокрема в Донецьку, Дніпрі та на заході України, йдеться у зведенні.

Російські атаки, найімовірніше, були здійснені за допомогою комбінації OWA-UAV, ракетних систем класу "земля-земля" і звичайної реактивної артилерії, а не російської авіації дальнього радіусу дії, як це спостерігалося в 2022 і 2023 роках.

Читайте також: Загарбники за добу атакували 10 областей України - зведення ОВА

«Цілком ймовірно, що Росія прагнула атакувати регіональні енергетичні об'єкти, щоб погіршити промислову діяльність в Україні. Незважаючи на ці атаки, енергосистема України підтримує стабільну роботу мережі», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Росія зменшила застосування тактичної авіації та керованих авіабомб, але загроза залишається.

Загальні бойові втрати армії Російської Федерації з 24 лютого 2022 року по 4 березня 2024 року становлять близько 417 тисяч 950 загарбників, з них 1150 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-