Росія менше застосовує тактичну авіацію з КАБами для атак на Україну - Ігнат

Росія менше застосовує тактичну авіацію з КАБами для атак на Україну - Ігнат

Укрінформ
Ворог зменшив застосування тактичної авіації та керованих авіабомб, але загроза залишається.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Ворог зменшив активність застосування авіації з використанням керованих авіабомб, але все-таки авіаудари продовжуються. А-50 дійсно тривалий час немає, не зʼявляється ані у Ростовській області, ані в акваторії Азовського моря. Противник заявив, що буде відновлювати ті, що на зберіганні знаходяться. Наскільки цей процес буде швидким, сказати важко. Але ці літаки їм вкрай потрібні, щоб планувати удари, проводити радіолокаційну розвідку», - сказав Ігнат.

Він відзначив, що ситуація змінюється постійно, після застосування зенітних ракет по російських літаках, вони покинули український повітряний простір. Втім, як наголосив Ігнат, це не триватиме довго.

Читайте також: За тиждень на фронті - понад 600 боєзіткнень, РФ завдала 42 ракетних і більш як 550 авіаударів

«Протягом минулої ночі, вчорашнього дня кілька десятків керованих авіабомб були спрямовані з різних напрямків. Ніч справді була тихою, цю ніч знову було затишшя. Ворог завдав ударів і балістичною, і керованою авіаційною ракетою, і на ранок бачимо, що кілька ударних груп Су-34, Су-35 можуть готуватися до завдання ударів саме на східному та північному напрямках», - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати армії Російської Федерації з 24 лютого 2022 року по 4 березня 2024 року становлять близько 417 тисяч 950 загарбників, з них 1150 осіб - за минулу добу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-