Міністр оборони Франції: Росія погрожувала збивати наші літаки

Міністр оборони Франції: Росія погрожувала збивати наші літаки

Укрінформ
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що Росія влаштовує спроби диверсій проти армій країн НАТО, зокрема погрожувала атакувати французькі літаки під час патрулювання в Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це Лекорню повідомив в інтерв’ю RTL.

«Місяць тому російська система управління повітряним рухом погрожувала збити французькі літаки в Чорному морі. Це такі ж методи, як і під час холодної війни, і ми бачимо повернення особливо агресивної позиції Росії ", - сказав він.

За словами французького міністра, «Росія грається з межами агресивності». Поведінка її змінилась, бо «Росія має проблеми на полі бою в Україні», додав Лекорню.

Міністр оборони Франції вкотре наголосив, що безпека Європи залежить від перемоги України.

"Така війна вчить нас, що таке терпіння. Ситуація стабілізується, лінія фронту заспокоюється, виникає якась форма витривалості", - пояснив він.

Водночас Лекорню знов пояснив французам, що гроші для України піднімають насамперед економіку та обороноздатність їхньої країни. «Це кредитні лінії, які ми відкриваємо для французьких виробників, які створюють активність на французькій території, а потім дають нам можливість передати цю зброю Україні", - наголосив міністр.

Читайте також: Україна і Франція підписали безпекову угоду

Як повідомляв Укрінформ, Франція передасть нові дрони Україні найближчими тижнями. Проєкт розробки нового покоління дронів-камікадзе зараз перебуває на стадії тестування. Україна буде однією з перших, хто відчує переваги цих безпілотників протягом найближчих тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-