Україна і Франція підписали безпекову угоду

Україна і Франція підписали безпекову угоду

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і Президент Франції Емануель Макрон підписали безпекову угоду між Україною та Францією.

Про це глави двох держав розповіли на спільній пресконференції після проведених переговорів у Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

«Нами підписана дуже амбітна угода. Йдеться про 3 мільярди євро військової допомоги на цей рік та повну підтримку на шляху до ЄС та НАТО, що стало можливим завдяки лідерству та підтримці Франції, - заявив Президент України.

Він зауважив, що ця угода є дуже предметною, і не про усі її деталі можна сьогодні відкрито говорити.

Зеленський також розповів, що сьогоднішня зустріч була надзвичайно потужною і «дух цієї зустрічі переважає усі попередні».

Читайте також: Безпекові угоди з провідними країнами Європи фіксують новий статус України - Подоляк

За його словами, Україна і Франція домовились розвивати оборонну співпрацю, співпрацю в інформаційній галузі та галузі кібербезпеки, в питаннях розвідки і контррозвідки, захисту критичної інфраструктури і протидії організованій злочинності.

Президент зазначив, що Франція абсолютно чітко і принципово підтримує членство України в НАТО, і висловив особливу вдячність Макрону за це. «Політичне рішення про початок переговорів щодо вступу України в ЄС стало можливим в тому числі завдяки лідерству Емануеля Макрона», - додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і Федеральний канцлер Олаф Шольц 16 лютого підписали безпекову угоду між Україною та Німеччиною.

Двостороння угода діє протягом десяти років з моменту її підписання та чітко закріплює конкретні компоненти безпекових зобов'язань, які Німеччина надала Україні. Зокрема, документ визначає пріоритетні сфери двосторонньої безпекової співпраці – військової, політичної, фінансової та гуманітарної.

Читайте також: Німеччина надає Україні новий пакет військової допомоги більш як на €1 мільярд

В угоді зафіксовано, що у 2024 році Німеччина надасть кошти на військову допомогу Україні на загальну суму понад 7 млрд євро, що значно посилить українську армію. ФРН продовжуватиме надавати підтримку Україні протягом усього строку дії документа.

Крім того, Німеччина продовжуватиме роботу в Коаліції зі створення трибуналу щодо злочину агресії проти України для забезпечення ефективної відповідальності.

12 січня безпекову угоду підписали Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-