Китай сподівається, що Франція сприятиме стабілізації його відносин із ЄС

Китай сподівається, що Франція сприятиме стабілізації його відносин із ЄС

Фото
Укрінформ
Китай очікує, що Франція відіграватиме позитивну роль у стабілізації відносин Пекіна з Європейським Союзом.

Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Китай сподівається, що Франція продовжить відігравати конструктивну роль у розвитку здорових і стабільних китайсько-європейських відносин шляхом зміцнення взаємної довіри та сприяння інтеграції інтересів», - сказав Ван.

На його переконання, як великі країни та постійні члени Ради Безпеки ООН, Китай і Франція повинні посилювати стратегічну координацію, поглиблювати співробітництво та працювати разом як стабілізуюча сила у світі.

«Ми готові працювати з Францією, щоб підтримувати наші споконвічні прагнення, підтримувати концентрацію, поглиблювати співпрацю», - зазначив міністр.

Він також висловив сподівання, що Франція створить чесне та справедливе бізнес-середовище для китайських компаній і забезпечить «позитивні, стабільні та довгострокові очікування» китайського бізнесу.

Читайте також: Глава МЗС Китаю запевнив Кулебу, що його країна не продає зброю Росії

Під час окремої зустрічі із зовнішньополітичним радником президента Франції Еммануелем Бонном, повідомили в МЗС КНР, Ван сказав, що світові потрясіння і навіть розкол не в інтересах жодної сторони.

«Китай вважає Європу важливим полюсом і підтримує Європу у зміцненні її стратегічної незалежності та взятті свого майбутнього та долі у власні руки», - підкреслив міністр.

Він також заявив, що Китай і Франція мають схожі позиції з основних питань і запевнив у готовності Пекіна зміцнювати стратегічну комунікацію з Францією, формувати більше консенсусу та «ефективніше реагувати на глобальні виклики й очікування міжнародної спільноти».

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель закликав Китай не підтримувати РФ у війні та долучитись до реалізації української Формули миру, узяти участь у майбутньому Глобальному саміті миру в Швейцарії.

Фото: fmprc.gov.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-